dimarts, 24 de novembre del 2009

Montrebei: El Cau del Sioux

Enfilem cap a Montrebei amb el Cesc i el Sergi per repetir una de les ultimes vies obertes a la paret de Catalunya, el Cau del Sioux, de la ma de Joan Vidal.


Linea força atractiva, combina plaques d'Ae ( surten bastants passos en lliure...) amb fisures tipiques de la zona. Em passat amb el material de la ressenya, i em estat unes quatre horetes.
L'equipament, generos tractan-se de Montrebei, li resta a la via el compromis dels itineraris d'aquesta paret.

Ressenya a http://www.onaclimb.com/.















5 comentaris:

Cesc ha dit...

Comentari suau tractant-se d'una via sobreequipada tant en llargs com en reunions. Només afegir que em sembla fora de lloc avui dia obrir Ae a cop de taladro i equipar fisures on tascons i friends farien igualment la feina i no treurien alicient a la via. Dir també que la via és prou bonica i molt ben trobada. A mi, malgrat l'excés de ferralla que hi ha deixat el Joan, em va agradar.

Piju ha dit...

Obrir en solitari sempre te mèrit, però si implica posar moltes xapes a Montrebei...millor buscar-se un compi fort o deixar-ho còrrer.

Almenys... te color per sortir tota en lliure?

Grimpacòdols ha dit...

...la polemica esta servida senyors...
eis piju naltros varem fer el ke van poder i ens va quedar l'Ae del tercer llarg, factible segur x bous com valtros, tambe l'Ae del quart mes dur i l'ultim A1, tot el demes surt sense variar massa els graus.

Indi ha dit...

Els bolts que podeu trobar en alguna fisura, foren posats quant la fisura estaba bruta de terra i plena de llastres on no quedaven be els pitons, i un cop netejat a conciència, ara si que hi cap material. Que s´ha de fer ara ? Treure els bolts ? I els pitons també? No pot haber-hi una mica de tot ?' Igualment s´ha de dur material. I a Montrebei s´han obert moltes vies noves amb bolts. S´han de treure tots aquells on els que fan vuité grau no els necesiten?

Cesc. ha dit...

Pel Piju --> Personalment, les xapes innecessàries em molesten tant a Montrebei com a qualsevol altre lloc. T'ho miris com t'ho miris, és alterar la roca, com ho és tallar una presa o sicar un canto.
Pel Joan --> Sense voler centrar l'atenció en la teva via (com tu dius, hi ha altres exemples), comentar que:
Si estem tots d'acord que ara hi cap material, no em semblaria malament treure els bolts i pitons sobrers.
Pel que fa al segon interrogant que planteges, no tinc clar que realment hi hagi d'haver una mica de tot per a tothom, penso que no estaria malament que hi hagués algunes parets (no només vies) que ens exigissin més que unes altres.
Però tot són opinions, i sobre aquest tema n'hi ha tantes com escaladors.

Apa, que ningú s'hi faci mala sang. Tot això seràn tonteries quan comencin a fer la presa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...