divendres, 11 de gener del 2013

AGP al Plec Inferior

Avui tiraré de tòpic i diré que aquesta via cal fer-la i que no pot faltar a la llista de cap escalador que algún dia hagi dit: "m'agrada escalar a Montserrat".


Hi ha poca informació per la xarxa, i això, o bé vol dir que la via es fa poc (de fet, ens hem trobat una moneda de 25 pessetes al cim. Sí, heu llegit bé, 25 pessetes.) o bé els qui la fan no tenen blogs ni registre al Caranorte, ni res de res, que d'aquests també n'hi ha.


En fi, que la via és guapa, bastant equipada amb burins rovellats però encara amb bona pinta i rapideta d'escalar. A més a més al primer llarg hi ha dos spits afegits que li treuen un puntet picant que deuria tenir originalment. Ara s'hi pot anar tranquil·lament, que no fa por, la roca és bona o boníssima excepte uns pocs metres al segon llarg, i la fisura d'arribar al cim.


De material només s'ha de dur cintes i apanyar-se amb el que hi ha, ja que encara que porteu aliens o tricams (nosaltres els portàvem), ni calen, ni hi ha llocs gaire evidents per a posar-los. Va bé un estrep pel segon llarg, que malgrat que els burins estan molt junts, ajuda.



Per al descens creiem que és millor fraccionar el ràpel en dos, per tal de minimitzar el risc de que s'enganxin les cordes a l'hora de recuperar-les. Hi ha una instal·lació tot baixant a l'esquerra.

Cesc.



7 comentaris:

Cesc ha dit...

Si veu troavar-vos unes bagues amb mosquetó a la segona reunió, vol dir que no s'ha repetit desde el 8/11/11, de no ser així, algu s'ha endut el premi.

Cesc ha dit...

No vam trobar res de material, i sí algunes preses tacades de magnesi, cosa que vol dir que, poc o molt, es va fent... Per cert, tú que ets montserratí, se sap algo de com van aparèixer els spits del primer llarg?

Apa, salut

Anònim ha dit...

Els que van afegir els espits segur que no han llegit el bonic relat de la primera ascensió.
Ensonyaments i escalades en solitari del Picazo.

Llàstima. Suposo que estan posats arribant a la primera erre.
Salut!
M.Blanco.

Cesc ha dit...

Segur que era qui no donava la talla.
Es pot reequipar amb bolts i treure els espits.
A l'ultim llarg n'hi ha un.

Bloc Empotrat ha dit...

Nosaltres la vàrem fer una tarda d'estiu de fa uns sis o set anys. La moneda o no hi era o no la vàrem veure perquè l'hauriem arreplegat segur.
La recordo guap i sostinguda!.
Salut i metres!

TR ha dit...

Crec que els espits ténen DECADES.

estan a l'inici del primer llarg no? quan la cosa apreta? Amb xapa de buril?

Crec rcordar que al mitjans 90 ja hi eren.

Oriol TR

Anònim ha dit...

Un amic amb el propio Picazo va repetir la vía fara uns anys i en va comentar que varen afeguir uns spits...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...