dimecres, 1 de setembre del 2010

Excursió per la Serra de Cardó

A cavall entre les comarques del Baix Ebre i la Ribera d'Ebre, hi ha aquesta petita serralada amb un seguit d'itineraris que quasi tots giren entorn de l'antic Convent-Balneari de Cardó.


Nosaltres avui hem improvisat del tot. Ha sigut arribar per l'estreta carretera fins a l'antic Convent-Balneari, treure el mapa i enfilar per on ens ha semblat, tenint en compte que teniem menys de tres hores per "explorar" algun itinerari.


Lo primer que ens ha cridat l'atenció és el seguit d'ermites, totes en estat ruinós, que rodegen el Convent, talment com passa a Montserrat.


Es nota que els incendis han castigat en alguna ocasió aquestes muntanyes, i el nostre itinerari circula a la pujada per un barranc que al seu dia es va salvar, i baixa per un altre que s'està regenerant.


Comencem remuntant el Barranc de la Columna que amb un desnivell de poc més de 300 mts. ens portarà fins al Portell de Cardó, ja a la carena que divideix el Baix Ebre i la Ribera d'Ebre. El camí està perfectament fresat i no té pèrdua.


Carenegem una estona cap al nord i baixem ben aviat pel Barranc de Sant Roc.


Aquest camí al principi no està tan fresat com el de pujada, però entre la lògica i quatre fites se segueix prou bé. Aquest barranc sí que es veu que va ser afectat per un incendi, el camí està més tapat, i esbarzers i argilàgues ens garanteixen unes bones esgarrinxades a les cames durant alguns trams.


Durant el trajecte es van trobant diverses fonts, però totes seques excepte la de Sant Josep, cosa que no soluciona gran cosa perquè aquesta la trobem ja al final de l'itinerari.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...