dimecres, 6 de febrer del 2013

UNA BONA SETMANA!!!

Des de dimecres passat he pogut repetir unes quantes vies, algunes ja en tenia ganes i d'altres van ser fruit de la...casualitat??

El cas es que vam començar dimecres anant a Vilanova de Meià, a repetir la Joan Freixenet, una clàssica que ja s'havia repetit sense claus. Si el que busqueu son els típics desploms explosius i les plaques desplomades de canto, potser aquesta no es la via....el que ens trobarem es una via de diedres i flanquejos, que sinuosament van evitant els sostres d'aquesta part de la paret.


s

                               Tram del segon llarg.


    El bonic flanqueig del tercer llarg.

El dijous ja va ser un altre historia, vam anar amb el Marc al Roc dels Collars, a repetir l'Avi del mas de St.Pere. Una via originalment oberta en artifo i que ja tenia unes quantes repeticions en lliure, sobre una roca brutal i amb una linea molt sugerent!!!!
La via ha estat reequipada recentment per els seus autors, canviant espits per bolts i deixant totes les reunions amb anella i cadena per rapelar.
Nosaltres anàvem amb la ressenya que el Piju va penjar al seu blog desprès de la seva repetició en lliure, faré unes puntualitzacions del que nosaltres vam trobar:
  - els dos pitons del tercer llarg que van afegir per repetir en lliure, a la topo en vermell, no hi son...queda una secció no fàcil que es protegeix amb un tasco petit.
  - al cinquè llarg els dos pitons del flaqueig no els vam veure, si que vam trobar una sortida molt mes directe desprès de la bavaresa, equipada amb tres parabolts, que va per una placa amb tendència a dretes i porta a una reunió de dos bolts que no te anelles de ràpel, el ràpel es uns cinc metres per sobre, a una alzina.
  - al mateix cinquè llarg han afegit un parabolt sortint de la reunió, suposem que van posar-lo per el pitó, i el segon parabolt, antic primer espit, l'han abaixat, de manera que ja no es delicat de xapar!!!
En resum, la via ens va agradar molt, per la qualitat de la seva roca i per el seu caràcter, un xic mes aventurer del que aquesta paret ens te acostumats.


                                           Ressenya que vam utilitzar.


                     Una imatge del flanqueig del quart llarg.


   La bavaresa del cinquè llarg, a la foto es veuen els dos parabolts!!

El divendres....ejem ejem... vam tornar a anar als Collars....a recuperar la motxila que ens vam deixar al cim....coses del directe, i un per l'altre vam fer els ràpels i la motxilla es va quedar a dalt, amb el mòbil a dins...
El cas es que vaig poder enganyar al Jordi, moltes gracies Vigata!!!! i el divendres san tornemi cap als Collars per anar a repetir el Diedre de la Seu, via bona i de tall clàssic, amb tres primers llargs força interessants, sobretot el tercer!!!!
Ja l'havia feta feia un grapat d'anys i no recordava gaire res, així que em va agradar força de repetir-la.
El cas es que vam recuperar la motxilla, però no vam fer fotos, que no dúiem càmera!!!

I per acabar amb aquesta setmaneta, ahir vaig anar amb el Raul a repetir la doctor doctor, que em passa?
Molt bona via, sobre una roca quasi sempre de qualitat, amb talls de placa coralina espectacular i gotes d'aigua!!!!
Em sembla que no cal que comenti gaires res sobre la via, ja que a la xarxa es pot trobar molta informació sobre la via.


                                            El Raul arribant a la segona reunió.


                     Gotes d'aigua de pelicul.la al final del cuart llarg!!!


                     Placa coralina del cinquè llarg.


                                            Arribada atlètica al final del sisè llarg!!!!



Roger

3 comentaris:

Cesc ha dit...

Caram Roger, no perds el temps, eh?

eduard ha dit...

hola roger, soc l'edu sanchez, em sembla que no ens coneixem. jo soc qui ha reequipat la via.
encara no la he fet amb el material nou i volia comfirmar que ha quedat ben posat, per aixo encara no he publicat la resenya.
certament els claus no hi son, els he sustituit per bolts.
els que surten en la resenya del piju no eren originals...
el primer em sembla que es pot proteguir amb una peça petita i en el segon hi ha un bon lloc pel camelot 3.
de tota manera hi ha un bolt que no hi era entre els dos. els claus del flanqueig els vaig treure perque he redreçat la via, treient el fregament.
em sembla que no vau fer l'ultim llarg, no?
llastima perque tambe l'he reobert i ha quedat força bonic.
creus que hi ha alguna cosa que es podria millorar?
salut i gracies

roger ha dit...

hola edu!!!!

potser aquet cap de setmana vam coincidir al bar tahusa...be es igual... la via ens va agradar molt, el que pasa que jo anava una mica preocupat per el cinque llarg, i ara es passa molt be amb els dos parabolts, a mes com a la resenya que duiem on hi ha el primer clau marca que recta amunt NO, vam acavar fent la sortida original i no la que surt recte que es mes llogica i es veu molt maca!!!
el tema dels dos claus que no eren originals em va pillar per sorpresa, si que es cert que es protegeix be amb un tasconet petit...pero li dona un punt picant al llarg!!!!
l'ultim llarg no el vam fer per tot el que haviem llegit...potser al final hi haurem de tornar per fer la variant de sortida i l'ultim llarg...jejejeje
de tota manera ja et dic que la via ens va agradr molt, amb una linea molt llogica i amb un cert caracter, diferent a les vies de la paret!!!!
enhora bona per la feina feta!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...