dijous, 19 de juliol del 2012

Coses d'estiu


Ja que aquesta setmana tinc molts compromisos i poc temps per escalar.....faré un petit resum d'unes alternatives per els dies calorosos, son vies que hem escalat aquest estiu i que es poden fer en un mati o una tarda.

VIA 7 D'AMOR 200m. 6c+ - ROCA NARIEDA

Situada a la cara oest de Narieda, es una bona opció per escalar un mati a l'ombra, sense arribar a la qualitat de les seves veïnes Nifo i Banda del Tako, es una linea molt ben trobada, que ressegueix una fina linea de fissures.
El segon, quart i cinquè llargs son molt bons.
La  via esta semi-equipada amb parabolts, claus i ponts de roca, es necessari un joc de friends i doble corda, ja que es baixa rapelan, ull amb l'ultim ràpel, es volat i fa 60 metres!!!!!
La ressenya la podeu trobar a la nova guia de l'Alt Urgell, una obra mestre!!!!!! o al Vertex n.241.

PD: un plan interessant per la tarda es anar a fer una visita a les basses de Nargo, prenem la carretera de Coll de Nargo a Isona, a uns 2 km aprox. trobem una cruïlla a ma dreta, que condueix al poble de Sallent,  la prenem i aparquem, les basses son just a sota!!!!!!
















Les basses!!!!!!!











VIA PATXARAN 150m. 7a+/b - CONGOST DE VENTAMILLO

Aquesta via la vam repetir l'en dama d'escalar a Ordesa amb el Tersa, el congost del Ventamillo es un lloc còmode, sense aproximació,Peró el preu a pagar son els cotxes que passen per la carretera....i aquesta via en concret es un carmelet per disfrutar!!!!!!
La paret es a l'ombra a la tarda, i això et permet escalar amb la calma, sense matinar.
La via es bonissima, sempre amb un calcari molt bo i adherent, be potser el primer llarg no tant, esta equipada amb parabolts, fins i tot les fissures del tercer i quart llarg, porteu moltes cintes!!!!!
La baixada es fa rapelant, es pot fer per la via Peró no es aconsellable ja que desploma bastant, un cop al cim i d'esquenes a la carretera seguir a ma esquerra fins a trobar un pal amb una bandera de roba, des de allà es fàcil localitzar els ràpels.


         
Crec que la via original surt pels diedres de la dreta en els dos últims llargs, amb dificultats de 6b+/c, nosaltres vam sortir per la variant ressenyada.

    
                                                          En Tersa al tercer llarg, una fisura desplomada d'encastaments 7a.


VIA DEGENERACIÓ EXPANSIVA 175m. 6c+ - EL BISBE, MONTSERRAT.

Un altre bona opció per una matinal d'estiu!!!!! la via s'inicia uns metres a l'esquerra de la GAM, en dos llargs que ressegueixen una fissura fins a la còmoda repisa, ens havien dit que valia la pena entrar per la GAM, Peró som tossuts.....i si, crec que es la millor opció si no vols patir gaire jejejeje, de totes maneres tampoc es cap drama.
A partir d'aqui la cosa canvia i molt, la roca es torna noble i l'escalada passa a ser atlètica i mantinguda amb dos llargs de 6c i 6c+ molt bons!!!!! ull en arribar al primer spit del tercer llarg, si falles et menges l'arbre i la terrassa.....
En el cinquè llarg les assegurances no estan a prop i li donen IV+ ajajajajajaja!!!!!!!!


                                                          El Leon començant el quart llarg, 6c+.


VIA BARRUFETS 230m. 7b - FRARE GROS, MONTSERRAT.

L'ultima de les propostes d'aquet post, la Barrufets al Frare gros, la vam repetir dilluns amb lOscar.
Molt bona via, molt ben arreglada per escalar-la en lliure, canviant els burins per parabolts i algun clau.
S'ha de vigilar amb el primer llarg, la roca es una mica de la zona....Peró no es difícil.
Al segon llarg es deixa fer fins a dos xapes de la reunió, allà tot canvia jejejeje....
Ens van agradar  molt el tercer llarg, que vam empalmar amb el quart original saltant una reunió de parabolts per montarla a peu de la fissura del cinquè llarg, aquesta es monta en una sabina i dos claus, també son molt bons el cinquè i sisè llargs i l'ultim, molt aeri!!!!!



                                             Ressenya gentilesa d'en Piju.


Roger.



                                 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...