diumenge, 18 de desembre del 2011

Stage de pretemporada a Rjukan.

Planificar i comprar els bitllets amb gaires setmanes d'antel·lació per fer un viatge té l'avantatge de que els vols i les reserves poden sortir més bé de preu, però també té el risc de que, tractant-se d'un viatge per escalar en gel, arribis al destí i no hi hagi quasi res format.
Malauradament, això ha sigut el que ens ha passat a nosaltres, que hem arribat a Rjukan amb temperatures positives tant de dia com de nit, plovent, i amb gairebé totes les cascades sense formar.



El primer dia, d'exploració, hem anat recorrent tots els sectors i comprovant sobre el terreny allò que més tard ens confirmarien al poble: ha estat la tardor més càlida i seca dels darrers 150 anys. Una a una, anàvem veient totes les cascades que teniem a la llista i que enguany NO les podriem escalar si no era en dry-tooling sota la dutxa.
Malgrat tot, les possibilitats de Rjukan són nombroses, i el fet d'anar amb repetidors ens ha facilitat la feina, i al final del dia obrim la traça fins gairebé el peu de les que sí que es podràn escalar si no fa vent: Gaustac.



Dia 2: Top-ropes a Krokan. Amb la caloreta que fa no ens atrevim a fer gran cosa des de baix, i per sort, trobem una canaleta senzilla per accedir a la part alta d'una de les cascades i fer quatre o cinc línies que ja van prou bé per obrir la temporada i "trencar el gel" (mai millor dit).




Dia 3: Obrim traça novament per veure de més a prop el sector de Rjukan Center, que des del supermercat, ens ha semblat que potser, amb sort, podrem trobar alguna línia que ens permeti enfilar-nos una mica. Total, l'aproximació és una mica més d'un quart d'hora i tampoc tenim gaires alternatives. Però no, quan arribem a peu de paret ens adonem que està molt pitjor del que semblava, girem cua, i de nou cap a Krokan, a exprimir una miqueta més el sector buscant vairants que ahir no haguéssim escalat. No perdem l'esperança, s'anuncia una baixada inminent de les temperatures.



Dia 4: El sector Krokan ja no dóna per més, i aprofitem el dia per anar a esquiar, cosa que també estava prevista. A més a més, avui és dissabte (més gent), i és el dia més fred, -11º al matí, al migdia -8º. Il·lusos i amb un excés d'eufòria, pensem que ja tot torna a la normalitat, però amb una certa estupefacció, al vespre  veiem com el termòmetre ha anat pujant i ja només està a -4º



Dia 5: Ens llevem rondant els 0º, i tothom menys el qui escriu, que esquiant es va fer un esquinç al turmell i necessita repòs, han llogat raquetes per fer l'aproximació fins al sector de Gaustac, que juntament amb el de Krokan, són lo milloret que hi ha a la vall.



Dia 6: +2º a les 9 del matí, però sense perdre l'esperança, obrim traça, novament, fins a una cascada situada a Rjukan Center, per comprovar, novament, que de lluny sembla molt més ben formada del que realment és quan la veiem d'aprop. Alternatives? El "nostre" mur particular a Krokan, a fer les mil-i-una variants de la mateixa cascada de cada dia.... "sort" que avui és el darrer dia...



Dia 7: L'Enric i l'Hugo encara s'han llevat d'hora per fer quatre remades al circuit de fons de l'estació, però la resta de l'expedició hem fet el mandra, hem recollit els trastos, i així que els dos fanàtics han tornat, tots cap a Oslo a passar la tarda.


Conclusió: Hem rigut molt més que escalat, les caixeres del Kiwi bé valen una vista diària, i segur que tot format Rjukan és brutal, però això del gel cada dia pinta més magre.

Cesc.

3 comentaris:

Llullu ha dit...

Si ja deia jo... això dels piolets i esquís... quan us adonareu que allò que ens depara el futur són les palmeres amb dàtils, els camells i fer bloc quan es pongui el sol...?
Com va el turmell? No em vinguis amb excuses que hem d'estrenar l'any fent alguna coseta!!

Bon Nadal i compreu moltíssimes coses!!
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Per cert Cesc, he perdut el mòbil amb tots els telèfons que hi tenia.
Si d'allò envia'm un Sms amb el teu nº i el recupero...(tinc el mateix número). Si no és així entendré que ja no vols la meva amistat...jejeje!!
Salut!

Llullu

Cesc. ha dit...

Home, ...m'ho poses fàcil per passar,...d'això, que ja m'ho rumiaré això de l'sms,....
Per altra banda, el meu turmell dret tenia enveja del repòs de l'esquerra i s'ha esguinçat, però espero que sigui qüestió de pocs dies,....i es que tenim una edat,...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...