dimarts, 23 de març del 2010

Finlàndia. Äkäslompolo.

Äkäslompolo és un petit poble més enllà del Cercle Polar Àrtic, a la Lapònia Finlandesa.
Sincerament, només val la pena anar-hi si has de fer esquí de fons. Però, per fer esquí de fons, em costa imaginar un lloc millor en tot el món. Nosaltres hem fet en cinc dies entre 250 i 300 km. repetint-ne no més de 10 o 15, sortint sempre de l'habitació de l'hotel amb els esquís als peus.









Les Aurores Boreals són, per mi, un dels espectacles més bestials que la natura ens pot oferir. Cap foto, per molt professional que sigui el fotògraf, farà justícia a la realitat.
Diuen que surten només en nits molt fredes, el que passa és que allà, totes les nits són molt fredes, i nosaltres només l'hem vist un dia.


Es pot retratar el fred ? Durant tota la setmana, mínimes d'entre -25 i -35 ˚C, i màximes d'entre -5 i -10 ˚C
Els primers dies  el problema era escollir la roba per sortir a esquiar a -20˚C, ja que esquiar amb una motxilla gaire grossa no és massa còmode. A més, per hidratar-te l'opció CamelBack és inviable, per molt que intentis bufar i buidar el tub.





Què se li pot dir a un arbre que segurament porta així des del mes d'octubre ? Paciència, que fins i tot aquí arribarà la primavera, i ja falta poc.







1 comentari:

Unknown ha dit...

Que guapooooo!!!!!!!!!!! Récords i que disfruteu molt !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...