diumenge, 20 de desembre del 2009

Senyals de Fum - Cova de l'Arcada

Ahir dissabte, amb un fred que pelava, vaig decidir que potser era un bon dia per anar a fer un "recordatori" sobre això dels estreps. Feia anys i panys que no els utilitzava, i la veritat és que tenia el "cuquet", però també la por de ficar-me en un d'aquells llargs "sense retorn". O sigui que vaig escollir una via "mixte", on si m'agafava la cagarel·la, segons la ressenya, sempre hi hagués una xapa a prop. I la vaig encertar, o sigui que la recomano per tots aquells que vulguin penjar-se de friends i fisurers i no passar gaire por - la justeta -. Topo aquí.

Només vaig fer el primer llarg, i vaig utilitzar: (no en feu cas al peu de la lletra, ho escric de memòria).
- Aliens roig i groc i un híbrid groc-verd.
- "V" 1 mitjana i 1 gran
- 1 universal curt
- 1 fisurer mitjà - petit.
- Camalot groc.
- Ganxo gran (posat diverses vegades)
- 1 Tricam negre (a 15 cms. d'un parabolt, però és que quedava tan bé,...).

Jo no practico gaire l'escalada artifical, però em dona la sensació de que les falques de fusta abandonades als forats fan més nosa que servei, ja que no es poden treure, i no et deixen veure com és el forat.
També vaig veure un parell d'espàrrecs de parabolt tallats, a veure si algú en sap alguna cosa i ens ho comenta.


Encara que no "pilleu" l'anglès, mireu-lo fins el final.

Cesc.

4 comentaris:

Mohawk ha dit...

Osti!, brutal el vídeo, que bons eren els Monty Phyton! I veig pels últims fotogrames que ja practicaven "escalada tradicional", ja, ja, ja...

A tibar-li!

Cesc ha dit...

Si noi, buscava un terrorífic A5 de Yosemite per il·lustrar la meva "gesta" a la Cova de l'Arcada, i vaig topar amb això.

Piju ha dit...

Ei Cesc,

Amb això de les falques tens raó, si les deixem posades, facilitem la feina i per tant modifiquem el grau, estèticament no queda be i si a sobre es fusta dolenta es pdrirá a dins i encara es pitjor.

Nomès una excepció, en algun tram puntual que s'apura en lliure, mola deixar-la, ja que amb una sola ma apuntales el pitó i picar-lo posteriorment, (encara que l’ideal es deixar-hi el pitó i que tothom el respecti).

Parlant de lliure...s’havia comentat que aquesta via podria sortir en lliure, com ho vas veure?

Cesc ha dit...

Osti Piju, no m'hi vaig fixar massa, la temperatura quan vaig baixar (a les 14.00) era d'1,3 graus. Per mi que ha de ser molt difícil i sobre roca discreta, però és que jo ja m'ho crec tot, i les peces queden quasi totes molt ben posades...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...