dijous, 9 d’agost del 2012

Morgan et les Marmottes - Pic d'Esquella



Haig de reconèixer que quan em van proposar d'anar a fer aquesta via, i abans de mirar la ressenya, lo primer que em va venir al cap va ser: líquen, granit trencadot o via discontínua, és a dir, Pirineu, però com que igualment estic a tocar d'Andorra, em vénen a buscar i em tornen a casa, doncs mira, .... si l'escalada no és bonica el que sí és segur és que passaré una bona estona amb la companyia.


Però un cop més, les idees pre-concebudes són equivocades, ja que la via, ni té massa líquen (una mica,  a la part superior), té molt pocs trams on s'hagi de vigilar amb els cantos, i de discontínua res de res, llevat de la travessa després del tercer llarg, i el llarg de sortida,  la via és molt homogènia entre V i 6a+.


Els tres primers llargs, per mi, són els més bons, el primer ja té un passet d'adherència de (teòricament) V- on ja veus a venir que la via no serà del tot fàcil. El segon segueix una fissura en diagonal amb una arrencada difícil de nassos, i el tercer, fissura de dits perfecta que talla una placa que per sort, no és vertical.


Després del canvi de reunió, la via segueix un esperonet bastant vertical, amb dos llargs una mica més tranquils al principi, un tercer amb un pas que diu que és 6a on s'ha d'apretar de valent, i el darrer, que segons la ressenya que miris és 6b+ o 7a, on ho haurem de donar-ho tot si volem passar en lliure per superar els 15 metres desplomats, primer de diedret, i després d'encastaments de mans.


La via està força equipada amb parabolts, espits rovellats i claus bastant nous, però cal dur el joc de friends i el de fissurers. Tot i així, la ressenya del Luichy recomana el camalot del 3,5, però nosaltres ni el portavem ni el vam trobar a faltar.

I au, que em sembla que aquest cop he donat massa informació, i lo bonic de l'escalada és anar descobrint i trobant-te amb petites sorpreses a cada llarg.

Cesc.

3 comentaris:

luichy ha dit...

Hola Cesc.
No digo nada de camalot, digo friend que no es lo mismo, lo otro sería publicidad gratuita. Las medidas cambian.
Salut.

Cesc ha dit...

Osti Luichy, tens tota la raó, és que ja mi me'n recordo de la darrera vegada que vaig utilitzar friends que no fóssin Camalots! :-)
Aprofito per felicitar-te per la ressenya de la via, de llarg la millor de les tres o quatre que vaig trobar per la xarxa.

edunz ha dit...

uei! i encara hi havien els 2 espits a la primera R?
avui hi hem estat i d'un només en quedava el cargol partit ben rovellat dins la paret i l'altre pintava xungo, així que avall, .. recomanable anar-hi amb espitador i arrenjar-ho
..bon banyet al lagito :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...