dimecres, 16 de novembre del 2011

CABARET GALÀCTIC EN OBRES, VILANOVA DE MEIÀ



Al mundillo de l'escalada hi ha autèntics especialistes en fer "primeres", és a dir a ser els primers en repetir una via per la que encara no ha pujat ningú a banda dels seus autors. Aquest diumenge de tardor vaig tornar, per tercera vegada en 10 dies, a un dels santuaris de la verticalitat: Vilanova de Meià.

Jortx l'incombustible, al bonic tercer llarg

En aquest cas no era fer una "primera" el que em feia tornar a la Roca dels arcs, ans al contrari: anava a fer una última... això mateix. No és que la via o la paret estigués a punt de desapareixer per l'impacte d'un astre, res d'això. Volia fer la darrera ascensió amb burils (assegurances antigues) de la Cabaret Galàctic, una via oberta fa prop de 30 anys per un conglomerat d'escaladors manresans (principalment) que sobrepassa, en nombre, els que diu la guia d'escalades de Vilanova... i és que personalment, tenia ganes de provar aquesta via, que em va fer baixar ara fa uns anys, en les mateixes condicions en que la vaig intentar aleshores.


Quan parlo de la darrera ascensió amb les assegurances antigues ho dic perque un dels companys taladro en ma, va dedicar-se a reequipar un bonic itinerari al que li calia un rentat de cara. La peculiar forma d'obrir aquesta via recorda a la tuneladora de la línia 9... consistia en dividir l'equip en dos: uns obrien per baix i els altres es despenjaven des del cim intuint l'itinerari més lógic per trobar-se a mitja paret amb la resta de components. Dels escaladors que hi van participar n'hi ha d'inactius, d'actius i d'hiperactius, com és el cas del Tati que amb la seva paciència i acurada forma de treballar a la roca, era qui s'encarragava de treure els antics burils, tapar minuciosament els foradets i col·locar els parabolts de la millor manera per facilitar l'escalada en lliure.

El mestre Tati durant els treballs d'artesania


AL LLORO, DONCS EL REEQUIPAMENT ENCARA NO ESTÀ ACABAT!!!


Encara queden un o dos dies de feina per acabar de retirar tots el burils i col·locar algun altre parabolt... ah! el sisé llarg s'ha redreçat (conservant l'itinerari antic pels romàntics), de manera que ha quedat un preciós mur desplomat que no passa del V+ de 40m o be uns 70 si s'arriba a la feixa.


Sortint a la penúltima feixa


Així que res, pels que hi aneu que no us extranyi veure forats sense parabolts al costat d'un buril, doncs els vam acabar, o reunions amb 2 parabolts i 5 burils... tot es farà. La via quedarà i de fet encara està, com sempre: amb un equipament que no és comparable a les seves veïnes Musical Express, Sr. de los Bordillos... però tampoc a El placer del gesto... Caldran unes 12-14 cintes, algunes de llargues i els alliens (si som uns "lolos" son prescindibles i amb 10 cintes ja farem).


topo aprox, no exenta d'algun fallo...
"El cabaret galàctic ja és obert
Els paralítics hi aprendran claqué
La masovera enganya els inoncents
Cambrers romàntics cremen els diners"
                                       
                                       J. Sisa






Ascensió el 13-11-2011 per en Jortx, Tati i Riki

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estarem a la guait per quan terminin el treballs de restauració na ferla, es una via que es veu poten.
PLK

kalamontse ha dit...

ja hi podeu anar! a més els cantos més inestables que hi havien s'han anat treient per deixar-la una mica més neta... encara hi ha algun burí per canviar i a les reunions convieuen burils i parabolts a l'espera de sr retirats...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...