Amb motiu de la celebració de l'aniversari del Sergi, la Gemma s'ho ha tornat a currar i ens ha obsequiat amb una nova joia de pastís, i ja van dos:
Pastís de Pastanaga
Per a la massa:
- 110 gr. (un got) de nous o de "pecanes" trocejades.
- 340 gr. (dos gots i mig) de pastanagues ratllades.
- 280 gr. (2 gots) de farina.
- 1 culleradeta de bicarbonat.
- 1 i 1/2 culleradetes de llevat Royal.
- 1/2 culleradeta de sal.
- 1 i 1/2 culleradetes de canyella.
- 4 ous grans (com els del Willow i el Llullu obrint Indignats)
- 300 gr. (1 got i mig) de sucre.
- 240 ml. (1 got) d'oli.
- 2 culleradetes d'extracte de vainilla.
Barrejar la farina, el bicarbonat, el llevat, la sal i la canyella. Reservar.
Batre els ous, barrejar-hi el sucre, després l'oli i finalment la vainilla.
Afegir-hi la barreja de la farina.
Afegir-hi les pastanagues i les nous.
Repartir la massa en 2 motlles de 23 cm. de diàmetre, fregats amb mantega i posar-los al forn pre-escalfat a 180º
Coure durant uns 25-30 min. i deixar refredar.
Per la cobertura:
- 57 gr. (1/4 de got) de mantega a temp. ambient.
- 227 gr. de formatge tipus philadelphia a temp.ambient.
- 80 gr. de sucre glas.
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla.
- 1 pell de llimona ratllada.
Amb la batedora a baixa intensitat, mesclar el formatge amb la mantega. Després mesclar-hi el sucre i finalment l'extracte de vainilla i la pell de la llimona.
Posar 1/3 de la cobetrtura entre les dues parts (els dos motlles) del pastís i la resta per sobre.
La recepta original (o no), amb videos, fotos i en anglès la trobareu aquí
3 comentaris:
la propera vegada que ens veiem no et perdonaré que vinguis sense pastís
aplica't !!!
Ja falta menys,... el turmell evoulciona prou bé.
De totes maneres, pensa que el dia que tastis aquest pastís ja no voldràs menjar res més, mai més.
Això és un post com Déu mana!!!
Activitat digna del piolet d'or.
Prou d'ABO's i ED+'s i visca els pastissots de la Gemma!!!
Cesc, a veure si mentre et recuperes criaràs panxa amb tant pastís...
Publica un comentari a l'entrada