dissabte, 16 d’abril del 2011

Nova via al Tuc de Corticelles, o de la Montanyeta

Corticelles és com n'hi diuen els locals, i de la Montanyeta, el cartogràfic. Sigui com sigui, aquesta setmana passada hem estat fent activitat pel Pirineu, entre les quals es troba aquesta nova primera a la paret nord d'aquesta muntanya.


L'aproximació és la mateixa que per anar a les agulles de Delluí, però cal seguir una mica vall endins fins a topar de morros amb aquesta paret de poc més de 200 mts. de desnivell, una mica ajaguda, i encara amb algunes campes de neu enganxada a les plaques que tenen prou consistència com per enfilar-s'hi. Calculeu 1h 30min. o 2 h. màxim.

La pente del tercer llarg.

És una via guapa, no és extrema, però té alguns llargs sobretot sobre roca on cal donar la talla, ja que encara que potser no passen del V+, són obligats i amb el seguro una mica avall. I a part, també té un tram d'artifo on calia anar netejant la fisura i posar algun fisurer a cops de martell. Com que segueix una fisura molt evident, segur que amb peus de gat no deu ser més de 6a o 6a+

Iniciant el llarg d'artifo
La via té cert compromís, ja que l'hem deixat totalment neta d'assegurances, i només aprofita al llarg d'artifo tres parabolts d'una via d'estiu, dos per progressar i un tercer per muntar la quarta reunió.

La placa fisurada de cinquè grau
Darrera reunió abans del cim
En funció de les condicions, l'horari pot arribar a ser molt variable. Nosaltres vam trigar 4 o 5 hores, amb les fisures netes de neu i gel, i els trams de neu en molt bones condicions, neu dura.

L'"Equipo A" al cim
La baixada és evident per la via normal. Des del cim, baixem uns metres fins a trobar la neu , i tirem avall per una pala orientada a l'est fins a un coll, i d'allà tornem cap als Estanys de Corticelles i retrobem el camí de pujada. Un parell d'hores per arribar de nou al refugi.

La paret Nord del Tuc de Corticelles, amb una allau de placa a la dreta de dimensions molt considerables

3 comentaris:

jordi rovira Guia ha dit...

Bona activitat en bona companyia!!!!
Salut!!!

jordi

kalamontse ha dit...

a qualsevol cosa li diuen estudiar!!!!.... fa bona pinta aquest cim i la via, per suposat....

Cesc ha dit...

Ei Jordi, ja sabem tots els que hi erem
qui va ser l'heroi de la jornada,...

Hola kalamontse, ves preparant el llapis i la goma que d'aquí poc et toca a tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...