dissabte, 15 de maig del 2010

Reequipament de la Freekòpata

Doncs sí, com que fa poques setmanes no havia passat prou por, ara he tornat a escalar aquesta via amb un dels seus aperturistes, el capità Vilella.
L'estratègia inicial era fer-ho bé i depressa. Divendres fer la feina, i dissabte fer la via. Però, passerells com som, la teoria sempre funciona al bar, i sempre falla sobre el terreny.


El divendres, amb el matí mig plujós (estrany, no ?), vam pujar per l'aresta Brucs i ens vam anar despenjant i canviant peça per peça, però les coses no van ser tan senzilles com semblaven, tot i que no es tractava de retocar gran cosa. El cas és que vam tenir temps de  reequipar els dos llargs de dalt, i una part del primer.


Avui dissabte hi hem tornat, des de baix, per acabar la feina. Hem acabat el primer llarg, i hem seguit amunt fins al cim, recuperant les bagues i els mosquetons que ahir vam deixar mentre rapelàvem.
Al final, la via a quedat pràcticament igual  que com estava, però enlloc d'espits, ara hi ha parabolts. Això sí, amb una xapa molt discreta que recorda els antics burins, costen una mica de veure, excepte les reunions, que la xapa és gran.
Al primer llarg, hem suprimit un spit repartint-los millor, i el crux ha quedat una mica més suau.


Al segon llarg, just després del bombo de sortida, l'itinerari original feia un petit tomb cap a l'esquerra, per tornar a la vertical ràpidament, i ara va tot dret. La dificultat ha quedat si fa o no fa.


Al tercer llarg, l'Ae (7a ?),  hem suprimit un seguro, també repartint-los millor, ara, si es fa fent trampes, caldrà bloquejar més. Si es fa en lliure, estan més ben posats. En aquest llarg, quan seguim la fissura evident, anirem a parar a l'aresta nord de l'agulleta, i aquí, o bé fem la reunió amb friends passant al costat oposat (oest), o bé arribem al cim per la mateixa aresta i aprofitem els parabolts de la Montbau Lliure. És l'únic tram de la via amb roca discreta. Si ens decidim per la segona opció, per baixar al collet, desgrimparem pel Teix (fàcil). Els pitons que dibuixa la ressenya no són de la via i són molt vells.


Més amunt tot està igual. Els pocs pitons de la via que hi ha, no els hem tocat.



Aquesta és la ressenya de ressenya.net retocada. Apa, disfruteu-la.

2 comentaris:

ressenya ha dit...

Molt bé aquest reequipament! ja hem modificat les dades a la web.

Piju ha dit...

bona feina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...