diumenge, 14 de març del 2010

Jordania - Wadi Rum

Acavo d'aterrar del Wadi Rum, un lloc al.lucinant, que molts catalans em visitat en els darrers mesos. Em passat 23 dies a Jordania amb el Marc, l'Anna i el Vigueta, dels quals 17 han sigut al Rum. La resta l'em dedicat a coneixer una mica el pais o mes ben dit els llocs mes turistics com Petra, el mar Roig i mar Mort...

Al Wadi Rum les escalades son sinonim d'aventura assegurada, des que surts al mati fins que toques terra, aixi que es un lloc ideal pels amans del tot terreny, amb una roca completament diferent al que tenim a casa i una graduacio, al meu entendre, tambe una mica diferent...per no parlar de les baixades i els rapels!!!!!
Parlant de la roca us comento que a nosaltres ens va ploure tres dies, i aixo al Wadi Rum es perillos, ja que la duresa del "sandstone" disminueix al mullar-se i es aconsellable no escalar el primer o segon dia despres de les pluges ( si veieu els rapels ho entendreu...) a part d'aquets tres dies de pluja em tingut molt bon temps, potser al final una mica de calor!!!
El tema del transport i l'allotjament el vam solucionar amb la info del blog del piju .Vam estar a casa de l'Ali i la seva dona L'Alia, que ens van tractar de conya, bon preu, molt bon menjar i amb coneccio a internet, el seu contacte es sun_rise_camp@yahoo.com.
El tema del material ja es mes personal, nosaltres anavem amb un joc d'aliens i dos de camalots fins el tres, un C-3.5 i a vegades un C-4, en alguna via portavem dos jocs d'aliens.
Les cordes acaven tocades, en vam tallar una pero nomes cinc metres, i en portavem una de mes... s'ha de vigilar molt al recuperar els rapels es facil que s'enganxin!!!!
Ja no m'enrotllo mes i us explico el que em fet per alla.

Dia 21 de febrer: JEBEL RUM - INFERNO 6b 180m. cinc llargs de fisura molt bons i amb roca molt bona, el 6b es un cop de gas, les reunions estan equipades amb quimics per rapelar.
TROUBADOR 6a+ 90m. tres llargs de diedre, el trecer es el 6a+ i collons com tiba!!!!

Dia 22 de febrer: BLACK TOWERS - BLACK MAGIC V+ 300m els primers llargs son mes de navegar i no hi trobes res, a partir del Ll.5 sistema de fisures i diedres amb les reunions equipades amb claus o ponts de roca, la via es rapela fins a la r.5 i d'alla caminant.

Dia 23 de febrer: JEBEL RUM - THE PILLAR OF WISDOM 6b 300m, bonissima i de grau agrait amb una roca tremenda, l'ultim llarg el mes dificil pero l'unic de la via que esta "equipat" un quimic i dos claus sicats. Totes les reunions s'han de muntar pero tot queda a caldo!!! la baixada ja es un altre cosa, nosaltres vam trigar mes a baixar que a fer la via, ja ens veiem vivaquejant al tercer dia d'escalada!!!! l'ultim rapel el feiem de nit.

Dia 25 de febrer: AL MAGHRAR - DESERT RATS IN THE SHADE 6b 200m. diedre de cuatre llargs al.lucinants amb fisureta de dits, els altres tres llargs son d'slabs pero no se si molt bons ja que una tempesta d'arena i depres d'aigua ens va fer baixar cagant llets!!!!!

Dia 26 de febrer: JEBEL RUM - MUMKIN V+ 180m. el dia es lleva tapat i anem a fer els cuatre primers llargs de la via I.B.M. que es poden rapelar, dels rapels ja en parlem en un altre moment...jeje...

Dia 1 de març: JEBEL UM EJIL - THE BEAUTY 6a 200m. un regal de via!!!! esta be portar el camalot del 5 per disfrutar a tope del cinque llarg. L'aproximacio tambe es un regal...una caminada de les mes guapes que em fet per aqui.

Dia 2 de març: ABU AINA TOWERS - LIONHEART 6b 350m. la millor!!!! una linea recte fisurada fins a l'ultim llarg on et desvies a l'esquerra. No suvestimeu el grau en aquesta via...el segon llarg ja et posa a lloc...totes les reunions estan equipades per rapelar amb dos quimics. Exigent i mantiguda.

Dia 3 de març: BARRAH CANYON - MERLIN'S BAND 6a+ 150m. classica del cano i de visita obligada, es una fisura de dalt a baix, pero que casi no toques, nomes per ficar friends, les reunions estan equipades per rapelar amb dos o tres claus. Ens va semblar que el primer llarg de V+ era el mes dificil.

Dia 4 de març: BARRAH CANYON - THE STAR OF ABU JUDAIDAH  6b 220m. una via molt bona a l'alçada de la Lionheart, pero amb un grau una mica mes encertat, una mica facil i tot pel que ens te acostumats aquet lloc. Les reunions equipades amb claus i algun quimic per rapelar.

Dia 7 de març: JEBEL RUM - INSHALLAH FACTOR 6c 450 m. no em sembla una via tant bona com la majoria de les que em escalat, em va decepcionar una mica...el llarg de 6c em va semblar expo nomes amb un clau,pero les xemeneies del final son un regal. La baixada es entretinguda, tot i coneixer la meitat vam estar unes tres hores. Les reunions estan equipades amb claus fins que començes el flaqueig i vem trobar tres claus i un parabolt?¿ a la via.

Dia 9 de març: JEBEL NASSRANI - HIKER'S ROAD V+ 500 m. l'ultima via i la mes tranquila, la via mes facil per pujar a aquet cim, nosaltres no ho vam fer, un embarque a dos llargs del cim i un vent important ens van fer anar avall...ja es complicat recuperar les cordes aki... i mes amb aquet vent...l'ultim llarg abans de la feixa es de pelicula 50 m de diedre bonissim!!!! la baixada tot i ser rapelan te la seva guasa...

El Wadi Rum es un lloc especial per tot, la seves parets, la gent i la grandiositat de l'entorn fan que uns dies al desert siguin una experiencia unica!!!!



Roger.

7 comentaris:

grimpacòdols Llullu ha dit...

Ei Roger! Quin gran lloc el Rum!I quina bona campanya heu fet! Enhorabona! Només de llegir les piulades ja tinc ganes de tornar-hi...
Ens veiem aviat!

Cesc Grimpacodols ha dit...

Benvingut Roger. Ja veig que heu triumfat de valent. Recordant Jordania m´ha vingut un cop de calor, ara mateix, aqui on em trobo devem estar a 10 sota zero. Evidentment, no estic escalant.

nenivan ha dit...

Felicitats per l'activitat company, Deu ni do quin fart d'escalar...Vies que fan venir ganes si senyor... On vareu trobar les ressenyes? A internet sembla que només hi hagi vies de 7é amunt... Si me les poguessis passar t'ho agrairia. El meu mail és nenivan@hotmail.com.
Fins aviat i felicitats de nou

lux ha dit...

Eii! amb les ganeeees que tinc d'anar-hi! Jordania!!!!
i això es veu més humà que no pas les ressenyes d'en Piju ;), bé potser el 6c expo....

Ara que ja veig que a practicar diedres, fisures...


Moltes felicitats per l'activitat!!!

Mingo ha dit...

Ostres que guapo que és això, enhorabona per l'activitat i gràcies per haver-nos fet una mica particeps amb la piulada.
Salut.
Records Llullu

Grimpacòdols ha dit...

Llullu jo tambe tinc ganes de tornar-hi pero d'aki a un temps je je!!!! fins aviat!!!

Cesc tapat que a -10 fot molta rasca!!!!

Nenivan el viatge val molt la pena i per el tema ressenyes nosaltres vam comprar la guia al Altair, es l'unica que hi ha pel moment i val 24 euros!!!!

Lux si que cal practicar en diedres i fisures...pero val la pena, i del grau ni ha per tots els gustos.

Gracies a tu Mingo per llegir la parrafada!!!!

Anònim ha dit...

Hola, Grimpacòdols. Dimars marxem cap el Wadi Rum i tenim al cap el Pillar of Wisdom, una de les vies que heu fet. que tal el 6b del fina? és molt obligat? alguna recomanació?

gràcies!

joan (bustia@joanjover.cat)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...