dijous, 13 de setembre del 2012

Retrobolting - Montgros

Aprofitant la baixada de temperatures i que ja es pot escalar al sol sense patir, avui amb en Riki kalamontse  ens hem enfilat per aquesta paret, situada ben bé a cor de Montserrat.



La Retrobolting és una via de tall esportiu que ocupa l'espai entre la Griviola Bella i l'Estrella Polar, i que ens permetrà concentrar-nos i disfrutar al màxim d'aquesta excel·lent paret sense patiments ni estress. Això sí, no hi anéu amb el V+ justet, ja que així potser sí que passarieu por. Material, unes quantes cintes i un estrep si no feu com a mínim 9b.


El primer llarg és difícil de collons, però no obligat. De fet, és amb diferència el més difícil de la via. Després venen tres llargs que segurament són de lo milloret de la zona, homogenis entre V+ i 6a,  exceptuant petits trams més difícils i una roca súper bona.
Després superem el gran desplom de la bauma, i més amunt ja és tot una mica més fàcil fins al cim.


En el seu dia, l'aperturista de la via va ser "acusat" de posar massa ferralla a la paret, i avui en dia es veuen linies que gairebé són vies ferrades que es fan passar per escalades, i, no només ningú no alça la veu, sinó que a més, aquestes vies estan qualificades com a molt ben equipades. Bé, ara ja ho he dit.

PD--> He llegit en alguna banda per la xarxa que falta un espit al desplom. Doncs no, no en falta cap, estan tots posats i en malgrat que la via ja gairebé té 15 anys, en molt bon estat.

Cesc.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...