dijous, 22 d’agost de 2013

GEMINS-EDELWEIS I AZKEN GUDA DANTZA A ORDESA

Una mica tard...comencem la temporada a Ordesa, amb incertesa de si serà el primer i ultim viatge de l'estiu a la vall.
La idea inicial era escalar dos vies, començant per la Misogenos, i desprès ja veuríem que podíem fer....peró dos llargs molls ens van fer canviar de plans a peu de via i buscar alternatives, sense ressenya...digues previsors, o confiats.
Acabem optant per fer la convinada Geminis Edelweis, per el seu traçat fàcil de trobar i seguir sense ressenya.
La primera part, la Geminis, no em va acabar d'agardar massa, i el vaig trobar mes exigent que la part de l'Edelweis, sobretot la fisura del tercer llarg!!!
La part de l'Edelweis em va agradar molt, però el segon llarg desprès del jardí també em va semblar prou difícil pel grau que li donen!!!
Una bona combinació per escalar una de les clàssiques d'Ordesa!!!                     Sortint de l'ultima reunió de Geminis abans del jardí.


   Arribant a la tercera reunió de Edelweis per sobre el jardí.

L'endama la cosa ja va anar "millor" .....jo no tenia gaire clar que faríem, uns dies de massa "juerga" i no gaires bones sensacions em feien dubtar fins i tot de tornar a escalar a Ordesa, pero la tenacitat del company Tersa em va acabar convencent per repetir aventura, i ja que no les tenia totes, que millor que anar a una via de la que no en sabia quasi res i a una paret que tothom en parla maravellas.....tot son bones ideas.....
Així que decidim anar a "l'altre banda", a la Fraucata, a repetir AZKEN GUDA DANTZA, la que diuen es potser la millor via de la paret i la que gaudeix de la millor roca.

La via ens va agradar molt, però també ens va exigir moooolt!!!!!
La roca es prou bona però cal parar atenció en diversos llocs, a mes es fàcil sortir-se de la via i aleshores la cosa empitjora.....nosaltres dúiem dues ressenyes i aquesta es la que millor ens va anar!!!!

Algunes coses a tenir en compte, a mi em va semblar que el grau en ocasions es ajustat, sobre el paper no es veu una via difícil.....al loro!!!!
Trobarem molt poc equipament, tres espits en reunions i algun clau, a mes un tasco abandonat al tercer llarg que va de conya!!!!! i un friend a meitat del cinquè llarg.
En alguna ressenya vam llegir "6c+ humedo" al cinquè llarg, doncs era ven moll als deu primers metres, sort del Miquel per que jo desprès de cagarme de por i plorar segur que magues baixat!!!!!
El penúltim llarg molt al lloro a sortir de la xemeneia a temps!!!!! just quan es tanca amb un sostre anar a esquerres mirant la paret, no aneu rectes a buscar un cordino que es veu, es un tasco abandonat per despenjar-se amb un moscato!!!!

En resum una molt bona via, que exigeix i que no et deixa indiferent, per cert l'ultim llarg es increible!!!!!!
Vam estar-hi vuit hores i duiem dos jocs de camalots fins al 3 mes un 4 i dos jocs d'aliens mes un de tascons.


                     Ambient a la segona reunió!!!


                     Sortint de la xemeneia del sisè llarg.


    Decorat de luxe!!!!!

Roger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...