dimecres, 1 de juny de 2011

DIABLES - SENDERO LUMINOSO

- jo no estic molt motivat...., van ser les primeres paraules que va dir el meu company....
- traquil Oscar que es una via equipada i per disfrutar, no crec que ens tiri enrera...., va ser la meva ingenua replica, refiant-me del que deia la guia de la nord, fonamentalment en lliure, generosament equipada...i entre dubtes i calor vam comneçar a caminar direccio a diables.

El primer llarg ja ens va ficar en materia del que ens esperava, roca no tant bona com voldriem ( estem a la nord ) burins una mica rovellats i incertesa alhora de llegir els moviments. Aquesta seria la tonica de la primera meitat de la via fins arrivar a l'Ae del sostre. Cal destacar que el segon llarg es dificil de cullons i que quan a la guia diu 6c obligat es veritat!!!! les assegurançes no son molt lluny, pero s'ha d'escalar amb finura i a vegades els burins et quedan mes lluny del que voldries per sota els peus....a mes la qualitat d'algunes assegurançes fa que et pensis dues vegades les coses abans d'aventura-te a una caiguda, be la mediocritat de qui escriu aquestes lineas com a escalador tambe i te a veure jejejeje......
Per cert en el segon llarg i vam trobar un niu de mussol amb pollet inclos, vam passar tant rapid com vam poder, pero potser seria interessant respectar-ho, nosaltres ja hi erem i despenjar-se d'aquells burins no em va semblar bona idea....
La cinquena reunio la vam muntar a la Sanchez Martinez, just sota on comença el primer Ae d'aquesta, i vam seguir per la fisura de la mateixa fins al primer parabolt de l'Ae, llavors ens vam desviar a l'esquerra per una vira i vam enganxar el llarg de V+ de la sendero, on per cert un canto movil ens va donar un bon ensurt entrant a la R, sort que un clau va fer la seva feina......jo recomano evitar aquet llarg, la roca es bastant dolenta, i el fregament important, ja que primer vas a l'esquerra i despres fas una diagonal a la dreta, si continuem per l'Ae de la Sanchez podem anar a la R de la Sendero desviant-nos una mica a l'esquerra just sota el sostre.
El primer Ae esta super equipat, no pas amb espits com diu la guia, pero els burins no estan malament del tot, cal recuperar cintes per que amb 25 no ni ha prou ni de conya.
El primer llarg de sobre el sostre em va semblar bonissim, la roca es molt mes bona que a la part de sota, pero cal continuar escalant amb finura, els burins no son aprop i es dificil a vista.
La resta de la via no te massa a dir una latre Ae amb algun pas llarg, un llarg de 6a amb alguna alegria, i un ultim llarg on la dificultat es superar un desplomet a bloc, pero que estava bastant brut i que no vaig ni ensumar.....

En resum una bona via, on cal escalar, i vigilar amb la roca si no vols emportar-te alguna sorpreseta!!!!!                                                     Penultim llarg 6a.
                                         

                                       
                                            Tercera tirada.
                                                      Sotint del sostre.Roger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...