dimecres, 28 d’agost del 2013

MARAGDA AL PELADET

Amb aquesta via si que puc dir que ha caigut un mite, no se per que, però era una via que em feia molt de respecte, i ahir per fi, la vam repetir amb el Marc.

La via ens va agradar moltíssim, com totes les de la paret, escalada sobre unes plaques de roca molt bona, menys el primer llarg en fissura i el cinquè amb una roca a estudiar.
El primer llarg, igual que quan vaig repetir SATÈL·LITS DE DESIG, em va semblar molt dur per a mi, bones tibades en diedre fissura desplomada, que et deixen els braços ben encesos quan arribes al pas "dur"....i això escalfant....
El tercer llarg es d'escàndol!!!!!! flanqueig molt llarg a esquerres fins a un primer burí que costa de veure i dallà diagonal a esquerres i navegada per placa amb roca boníssima i nomes quatre burins en quaranta metres!!!!!
El cinquè llarg la roca esta una mica crostosa, sobretot a l'inici del llarg, però les assegurances no estan lluny, ens va semblar fàcil en comparació als altres dos 7a.
El sisè llarg es molt bo, la dificultat la dona un pas bastant morfològic en flanqueig i ben protegit.

L'estat dels burins es molt bo en general, i totes les reunions menys la segona tenen tres peces. Vam anar-hi amb un joc d'aliens i camalots 0.75, 1 i 2, nosaltres no vam posar el 2 enlloc, i un joc de tascons.
Vam passar-hi unes 5:30 h.amb els ràpels, per la Destellos es baixa en tres llargs ràpels, i vam fer anar aquesta ressenya, que es molt acurada en el traçat.



                      Primer llarg, diedre desplomat de 7a.


                     A dalt i a baix dues imatges del mar de pedra del tercer llarg, 6a/b.





    Cinquè llarg, placa de roca una mica crostosa, 7a...


                      Començant el magnific sisè llarg, 7a.

En resum una via magnifica que no heu de deixar de fer!!!!!

Roger.

dijous, 22 d’agost del 2013

GEMINS-EDELWEIS I AZKEN GUDA DANTZA A ORDESA

Una mica tard...comencem la temporada a Ordesa, amb incertesa de si serà el primer i ultim viatge de l'estiu a la vall.
La idea inicial era escalar dos vies, començant per la Misogenos, i desprès ja veuríem que podíem fer....peró dos llargs molls ens van fer canviar de plans a peu de via i buscar alternatives, sense ressenya...digues previsors, o confiats.
Acabem optant per fer la convinada Geminis Edelweis, per el seu traçat fàcil de trobar i seguir sense ressenya.
La primera part, la Geminis, no em va acabar d'agardar massa, i el vaig trobar mes exigent que la part de l'Edelweis, sobretot la fisura del tercer llarg!!!
La part de l'Edelweis em va agradar molt, però el segon llarg desprès del jardí també em va semblar prou difícil pel grau que li donen!!!
Una bona combinació per escalar una de les clàssiques d'Ordesa!!!



                     Sortint de l'ultima reunió de Geminis abans del jardí.


   Arribant a la tercera reunió de Edelweis per sobre el jardí.

L'endama la cosa ja va anar "millor" .....jo no tenia gaire clar que faríem, uns dies de massa "juerga" i no gaires bones sensacions em feien dubtar fins i tot de tornar a escalar a Ordesa, pero la tenacitat del company Tersa em va acabar convencent per repetir aventura, i ja que no les tenia totes, que millor que anar a una via de la que no en sabia quasi res i a una paret que tothom en parla maravellas.....tot son bones ideas.....
Així que decidim anar a "l'altre banda", a la Fraucata, a repetir AZKEN GUDA DANTZA, la que diuen es potser la millor via de la paret i la que gaudeix de la millor roca.

La via ens va agradar molt, però també ens va exigir moooolt!!!!!
La roca es prou bona però cal parar atenció en diversos llocs, a mes es fàcil sortir-se de la via i aleshores la cosa empitjora.....nosaltres dúiem dues ressenyes i aquesta es la que millor ens va anar!!!!

Algunes coses a tenir en compte, a mi em va semblar que el grau en ocasions es ajustat, sobre el paper no es veu una via difícil.....al loro!!!!
Trobarem molt poc equipament, tres espits en reunions i algun clau, a mes un tasco abandonat al tercer llarg que va de conya!!!!! i un friend a meitat del cinquè llarg.
En alguna ressenya vam llegir "6c+ humedo" al cinquè llarg, doncs era ven moll als deu primers metres, sort del Miquel per que jo desprès de cagarme de por i plorar segur que magues baixat!!!!!
El penúltim llarg molt al lloro a sortir de la xemeneia a temps!!!!! just quan es tanca amb un sostre anar a esquerres mirant la paret, no aneu rectes a buscar un cordino que es veu, es un tasco abandonat per despenjar-se amb un moscato!!!!

En resum una molt bona via, que exigeix i que no et deixa indiferent, per cert l'ultim llarg es increible!!!!!!
Vam estar-hi vuit hores i duiem dos jocs de camalots fins al 3 mes un 4 i dos jocs d'aliens mes un de tascons.


                     Ambient a la segona reunió!!!


                     Sortint de la xemeneia del sisè llarg.


    Decorat de luxe!!!!!

Roger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...