divendres, 29 de juny del 2012

BELLADONA + IGLESIAS -TORRES-CASANOVAS A FRARES


Bona combinacio de dos itineraris als Frares Encantats, per escapar-se una mica d'aquesta calor infernal!!!!!
a la Belladona vam fer cordada amb en Tersa i el Pastes, i la Iglesies la vam fer amb el Josep, el Tersa ens va abandonar a contracor...jejejeje.

Belladona, via bonissima de mentalitat esportiva, amb tres llargs de placa equipada amb parabolts, be la segona meitat del tercer llarg recorre la part final del cuart llarg del diedre CADE, i tambe una part del cinque fins que es desvia a l'esquerra per un terreny una mica trencat, nosaltres seguint els ciberconsells vam sortir per la CADE.


Mencio especial al segon llarg, de continuitat sobre una placa de forats generosos amb algun passet mes fi, es increiblement bo!!!!!!!


La via es molt rapida de fer, ja que esta practicament equipada, nosaltres portavem friends del 0.75 al 3, que son necessaris per l'inici de la via i per sortir per la CADE.
La ressenya la podeu trobar a la guia de la nord del Luichi o aqui.


Iglesies-Torres-Casanovas, segona via del dia, aqui haig de dir que em vaig endur una sorpresa amb aquesta via, si mires la topo de la guia de l'Hita veus una linea dAe de dalt a baix, i quan et diuen que surt en lliure penses en graus marcians....donsc res mes equivocat, es una via cinc estrelles, que s'escala tota en llieure i no supera el 7a+,be tota menys un pas de l'ultim llarg, a la bola per fer cim, diuen que es 6b?? pero naltros no el vam ensumar, es molt  a bloc......
El reequipament es encertadissim i et deixa escalar en lliure amb molta tranquilitat.
Els graus proposats que he trobat a internet coincideixen bastant amb el que ens va semblar a nosaltres L1 6c / L2 7a+ / L3 6c / L4 6b+/c i L5 6b??.

De material passes amb un bon grapat de cintes, la via es molt recomenable i gens obligada ja que entre els parabolts hi ha els burins vells, la roca es molt bona en general.

El tema de les fotos no acava de rutllar, aixi que si en voleu veure quan el Pastes faci la piada suposo que en penjara alguna mes que jo!!!!!

Roger





dimarts, 26 de juny del 2012

Barrufets a La Palangana

La via es fa tranquil·lament sense claus i amb uns quants friends més dels que diu la guia de l'Hita, sobretot talles mitjanes i grans. També és d'allò més recomanable una guindola i una antena ben llarga pel llarg d'Ae, que passa a ser seguríssim el punt on és més fàcil que et fotis una castanya sobre unes xinxetes rovellades que fan més por que gràcia (si no portes l'antena).
Les tres primeres reunions estan reequipades amb parablots, i també n'hi ha algun intercal·lat a l'Ae.  A partir d'aquí, ja només queden els tacs i els burils antics.
Nosaltres hem empalmat els llargs 4art i cinquè, ja que el quart és molt curt i la reunió és bastant cutre i incòmode.
En definitiva, una bona via per l'estiu on si ens hi posem ben d'hora ben d'hora ben d'hora, potser no ens arribarà a tocar el sol.





Cesc.

dilluns, 25 de juny del 2012

COR AGRE A FRARES ENCANTATS

Desconeixia l'existencia d'aquesta via fins que el Pau em va passar la ressenya, era un altre opcio per escalar divendres, i a mi ja em va sembla be....pobre innocent!!!!

Es una linea amb tots els alicients de la cara nord, roca a controlar, grau collat i obligat i ambient, molt d'ambient.
La via comparteix uns metres a l'inici amb l'inocente Antoni Garcia Picazo i tambe al cuart llarg s'enfila per el seu off:with, que per nosaltres va ser mes un diedre amb fisura molt ample, on les peces grans van anar molt be, i on la roca es bastant dolenta a la banda dreta del diedre.
El primer llarg pot ser un bon filtre, terros a l'inici, i amb uns blocs bastant precaris despres, no es facil!!!!!!
Amb els metres la roca millora,  el segon i tercer llargs son bonissims, pero obligats i amb una dificultat que al nostre entendre es com a minim un plus per sobre del de la ressenya del Piju, el tema dels graus es una cosa complicada, i mes a la nord......
La part final de la via esta molt ben trobada, ja que tota l'estona escales a la boleta foradada, i als dos ultims llargs et pases a l'agulla del centenar per fer-hi cim.

Una molt bona via, si saps on et fiques, i vas amb els graus assolits.

De material vam portar un joc d'aliens, un de friends fins el C5, repetint C4 i C5, i els tascons, els friends grans son per el cuart llarg, i si potser amb un de cada pases, pero amb dos pases molt millor, recomenable!!!!!

Vam gastar-hi cuatre horetes, mes info als bolgs del piju i del pastes.


                                                   Arrivant a la primera reunio.


                                                   Inici del segon llarg.


                                                   Desplomet del segon llarg.


                                         Placa del tercer llarg.


                                          Ambient entrant a R5, canvi de la Boleta Forarda a l'Agulla del Centenar.

Roger

diumenge, 24 de juny del 2012

MONTSERRAT HOMO MONTSERRATINUS

El dijous passat vam repetir aquesta via amb el Sergi, un altre petita joia per a les tardes d'estiu, de visita obligada si busques fisures d'autoproteccio.

Destacar que el segon i l'ultim llarg son de lo milloret de fisures de montserrat que he escalat fins ara!!!!!! la via esta bastant neta i nomes trobes algun pito i tacs de fusta, pero s'assegura molt be, i les reunions estan totes correctes amb bolts i o espits.

Vam portar fins el C4, per el tercer llarg va molt be, i vam repetir C1 i C3 i els aliens per l'ultim llarg.

La baixada la fas rapelan per una linea de rapels nous de R6 a R5 i de R5 a una R en mig d'una placa sota un bombet 40m. aprox i d'aqui al terra.
Baixant vam veure una via nova, la Crishtiania, que te molt bona pinta, es una opcio interessant per acavar de fer la tarda i aprofitar que ja ets a lloc, les ressenyes les trobareu aqui.




                                                  Segon llarg de la via, travessa amb fisura invertida 6b.


                                         Arrivan a R2.


                                         Tercer llarg, curt pero molt bo!!!!


                                                   Cuart llarg, aqui la roca es una mica....crunxi....


                                                   Ultim llarg, apoteosic!!!!!!!!

Via molt recomenable!!!!!!

Roger

dimecres, 20 de juny del 2012

Actualització de les regulacions d'escalada al vessant sud

A través d'un correu electrònic m'ha arribat això:


COMUNICAT SOBRE LES MODIFICACIONS TEMPORALS EN LA REGULACIÓ DE L'ESCALADA AL PARC NATURAL DE LA MUNTANYA DE MONTSERRAT – ÀREA COVA DE L’ARCADA / PAS DEL PRÍNCEP.
Després de constatar l’inici en la reproducció, es fa un seguiment constant per tal de conèixer i avaluar el comportament d’aquesta nova espècie que aquest any, per primera vegada, s’ha localitzat a la zona de la Cova de l’Arcada.


Es mantenen els límits de tot el sector regulat que inclou: 
l’àrea de la Cova de l’Arcada- Pas del Príncep, des de La Proa ( via Torras-Nubiola i la via Trip Mental de la Tonsura, ambdues incloses), i en general totes les vies situades des de la Balma del Cabrit fins a l’enllaç del Torrent de les Grutes tot passant per la Cova de l’Arcada i l’àrea del Serrat del Cabrit ( veure mapa adjunt). 
En tota aquesta àrea no es permet l’escalada ni qualsevol tipus d’activitat fins el 31 d’agost.
Agraïm a tot el col·lectiu el respecte d’aquesta regulació.


O sigui que ja ho sabeu,....

dilluns, 4 de juny del 2012

LUSILLA A LA MIRANDA DELS OSSOS

Petita joia amaga a la pared nord d'agulles, amb nomes cinc llargs i 180 metres en tens prou per gaudir de l'essencia montserratina de la cara nord.

Entrem per la Gironella 6b i de seguida et poses en materia, amb una roca mes que discreta per dir.ho d'alguna manera, pero amb bastant equipament, aixo si una mica cutre.....
El segon llarg 6b, es bonissim...si el que t'agrada son els diedres per equipar amb roca a estudiar, sobretot els ultims metres abans de la reunio....aquet llarg te dos parabolts i algun buri, a mes de bastants tacs de fusta que mes val no xapar, pero els friends i tascons entran molt be!!!!!!
El tercer llarg es el suposat 7a.....em va tocar de segon i vaig apurar el que vaig poder, pero crec que van caure dos o tres Ao, es molt fi i amb la roca de la nord....en fi per maquines!!!!!!!
Al quart llarg 7a+, surto en lliure de la reunio, tres o quatre parabolts i final del lliure, tres xapes d'Ao on no vaig veure on agafarme.....deu ser la seccio a bloc,  continues en lliure a buscar un pito, que fa molt mala pinta clavat i doblegat en una vira, i amb bon canto a buscar l'estetica babaresa que et porta a la reunio, aquesta part del llarg es molt guapa i impresiona mes del que realment es!!!!!
El cinque llarg 6b, te una apretada en fisura desplomada de posar-se be, i despres flanqueig a l'esquerra per anar a buscar la rampa de sortida al cim.

La via esta reequipada amb bolts a les reunions i els Ae de les plaques.

I aquet cop si unes fotos.......ole ole


                                                      El diedre del segon llarg.


                                         Reliquia de la via.....reunio intermitja del primer llarg de la Gironella

                                     
                                                   Entrada a la segona reunio.



                                         Entran a la bavaresa del cuart llarg.




Roger
GLOBEROS EN ALASKA

Dilluns matinem i anem cap a Montrebei amb el Marc amb la idea de repetir la Globeros.

Sembla que la calor no fa por, i quan arrivem al prat ens trobem tres cotxes!!!!! clar que es festa a barna, i potser i ajuda....

La via es molt bona!!!!!! amb una roca quasi sempre exel.lent, menys l'ultim llarg, i amb bastant equipament, claus i parabolts.
Al primer llarg ull amb el piano de cua del diedre!!!!!!! 
El segon llarg ja et fa escalar amb un passet finet per arrivar al primer parabolt, despres una travessa a dretes i una apretada per sortir del dos claus.
El tercer llarg ja es un altre historia, el tram entre els dos parabolts es cabron, no tant per lo dificil d'escalar,si no per protegir-lo!!!! potser es el tram mes obligadet.
El quart llarg es inmens!!!!!! entrada en diedret per anar a la dreta en una travessa fineta i una mica obligada, sobre roca vermella bonissima, quan acaves la travessa tens un repos que mes val aprofitar, i despres gas per placa fineta i final de fisura, bonissim!!!!!
El cinque llarg te un passet per xapar el parabolt, i anar fent fins a la R.
El seguent llarg, molt marcat per un pas molt a bloc abans d'entrar a la reunio.
I l'ultim llarg amb un desplomet divertit i amb canto per entrar en una escombrera tipica de la zona que et deixa al cim en 40 metres.

En resum una via molt bona i recomenable, en un lloc que mai defrauda!!!!!!

PD: el tema del grau.......ull amb la ressenya que feu servir....us podeu endur una sorpresa!!!!!!! personalment crec que la del ganxets es la que mes s'acosta a la realitat!!!!!

No vam fer fotos de la via........ i aixo que duiem camara!!!!!!! aixi que poso aquesta que he trovat del prat.


Roger

JE'LETRUVE


Una trucada d'ultima hora i ja esta tot decidit, dema anirem a provar sort a la paret de la cascada!!!! despres de llegir la piulada del pastes al seu blogg no ens podiem esperar mes ja que la calor ja apreta fort!!!!!

La veritat es que la paret impresiona, tal i com diu el Josep no sembla creible poder passar en lliure o quasi jejejeje, pero al final et fas un fart d'escalar en lliure amb un grau mantingut entre el 6b/c obligadet pero sense patir gens!!!!
El segon llarg 7c?? (6c/A0) et posa a to nomes sortir de la R amb un xapatge tens i despres no es facil fins al tram marciano, surts amb tres A0 i despres facil fins a la R.
Al tercer llarg 7a+/b no es obligat i es pot fer amb Ae pero en lliure surt, a mi no!!!!!, pero el Pau el va encadenar de segon, encara es una mica brut, sobretot de peus, va dibuixant una diagonal a l'esquerra bastant fineta i al final del llarg es posa tieso i desplomat amb uns passos atletics i amb bon canto.
El cinque llarg es un dels millors 7b+ amb un pas a bloc molt marcat, la primera part del llarg es una placa de 7a mes o menys de regletes i passets fins, despres un pas molt a bloc i un tram de 6b d'anar fent fins a la reunio.
El sise llarg 6b+/c potser es el mes "lleig" per la qualitat de la roca, que en el pas mes dificil es dolentissima, tal com diu el Pastes s'ha d'encarar per la dreta dels parabolts, aixo si, no patiu que es ben protgit i es pot fer un Ao.
El sete llarg 6c no te cap desperdici!!!!! es brutal, amb una sortida de la reunio desplomada per despres entrar en una placa coralina de pelicula, oi Pau!!!! jejejejeje.
La resta de llargs no tenen res d'especial menys l'ultim....on la sortida de la reunio es una mica expo....cal mirar be per on anar!!!!!

Una bona via, on la feina de neteja i els parabolts fan possible gaudir a tope, i mes si estas fort per encadenar els tres llarg de sete grau!!!!!!
Pel que fa al tema material nosaltres duiem el de la ressenya, i no vam ficar res fins al penultim llarg....un diedret desequipat pero facil, potser han afegit parabolts????

Per l'aproximacio i la baixada es fa tot pel cami de la ferrada, amb 40 minuts pujes a peu de via i un cop al cim per terreny evident, primer remuntant, fins trobar el cami de baixada de la ferrada, en poc mes d'una hora ets al cotxe.


                                         El Pau al sete llarg


Roger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...