dissabte, 24 de març del 2012

UESMAP, CINGLERA DELS ESPLOVINS



Ara deu fer poc més de 10 anys i gràcies a una topo que em va passar en Picazo, de la meva primera visita a aquesta pared. La ferrada encara no estava acabada i la carretera del pantà podria perfectament formar part d'un tram del rally Catalunya Costa Brava. A aqueslla sortida solitària a "El pirata solitari", la van succeir diferents visites: Alfa-Centeauro sortint per la Platínium; Justel Hita Picazo (de les primeres repeticions)...



Tot i  no ser una pared amb  poca continuitat i tenir l'inconvenient de sentir els cotxes de la C-13 com pugen a skiar i a comprar tabac i sucre, si que és cert que és un bon lloc per fer metres a prop del cotxe i amb una graduació suau, és a dir, perfecte per tornar a la roca després d'un hivern que ha anat més sobre fustes que sobre peus de gat!

4t llarg

La UESMAP és una via oberta fa ben poc pel David Hita.Situada uns metres a l'esquerra de la UES, és una via amb prou continuitat, llargs verticals i equipament generós que només caldrà complementar, pels més porucs, amb un semàfor i camalots C1 i C2 i 16 cintes, algunes de llargues (nosaltres anavem amb corda simple de 70...).




L9, molt bonic!
3r llarg, placa molt guapa


                                   
L1 llarguissim i de pila. mencions especials tb pels L3 V+ molt bonic, L8 que no m'ha semblat tan dur (a la topo del David li dona 6b) i L9, un llarg d'aquells desplomadets i amb uns cantos tan grossos que sembla q enlloc d'agafar-los tu, t'agafen ells... ah, els dos curts trams de feixes que hi ha, els hem empalmat amb els llargs    que els precedien (recordo que anavem amb corda de 70m!)

topo casolana


total unes 5,30h per fer la via més una hora de descens que millor no fer de nit!

Serà una clàssica, ODIO LES FERRADES!!!!

riki

diumenge, 18 de març del 2012

Sobre el redireccionament dels blogs.






Bon dia a tota la família blogger. Com podeu comprovar, a partir d'ahir, tothom qui tingui un blogspot, ara ja té un blogspot.com.ES.

Segons Vilaweb, això no és sinó una eina de l'estat (espanyol) per poder controlar el contingut del bloc i, si ho consideren necessar-hi, censurar-lo. Cal dir, però, que els de google això ho han fet a tots els països.
Jo ja tinc bastant clar que a internet tot està controlat, i que el que poguem fer per "maquillar" l'adreça només serà perquè no faci mal als ulls, almenys a mi.

En fi, si voleu amagar el .ES de la vostra adreça, només heu de seguir les instruccions indicades aquí . És molt fàcil, jo no tinc ni idea d'edicions HTML i me n'he sortit a la primera.

L'altre opció és migrar cap a wordpress. També és molt senzill i hi ha infinitats de webs i blogs que diuen com fer-ho, el que no tinc tant clar és que aquesta altra plataforma no acabi igual,...

PD.--> Riki, em sap greu haver aixafat la teva entrada d'aquesta magnífica activitat tant aviat, però no puc suportar tenir un .es a l'adreça del bloc.

Apa, bones escalades a tothom.!!

Cesc.

dijous, 15 de març del 2012

HIVERNAL??? SUD DE LA MADALETA

A qui de nosaltres no li cau la baba quan veu aquelles fotos d'escaladors progresant per magnifiques fisures, bavaresses i blocs de granit envoltats d'un ambient alpí,  ja sigui al Capuccin, Patagònia... feia un temps que buscava un raconet més a prop i benèvol q els mencionats, per deleitar-me amb les metamòrfiques sensacions q dona aquesta roca. Finalment  em va passar pel cap la S de la Madaleta.

sol de primera hora arribant a la base del collado de la Rimaya


El tema d'anar a l'estiu amb la conseqüent excursioneta, no m'atreia excesivament de manera que a finals de temporada d'hivern vaig estar buscant alguna víctima per anar-hi sense cap resultat (la gent aposta sobre segur...). Aquell any no va poder ser. Enguany, aquesta setmana, es presentaven unes condicions meteorològiques inmillorables per anar-hi. Allò q primer és una ilusió i q es va convertint en obsessió prenia aquests dies la forma d'escapada en plan autista per la falta d'il·lusos com jo, q m'hi volguesin acompanyar. A darrera hora i després de diferents trucades primer el David i després l'Edu es mostren sorprenentment predisposats a venir, iuhuuuuu!


Reunions precioses amb vistes-Part del 3r llarg-Sortida de la via



DADES PRÀCTIQUES


El tema va així: aprox amb esquís fins Collado de la Rimaya, cresta Madaleta-Abadias,deixem motxilles, botes... i només amb els gats i material d'escalada fem 6 rappels per via Directa (amb alguna enganxadeta de corda...els 2n i tercer rappels  no mola fer-los llargs ja q el tereny no és tan vertical com en els darrers rappels) i tornada esquiant per la glacera de la Madaleta. L'aproximació tb mola fer-la pel Collado maldito, de manera q deixes els esquís a 50m dels rappels, els descens, però, no és tan maco com l'anterior...


crec q és el 3r llarg
De la via ja podeu trobar multitut de posts a la xarxa, personalment penso que és una línia preciosa i elegant de grau mig. Les peculiaritats d'aquest hivern fan que només trobem alguna fisureta regalimant i alguna placa patinosa... la neu al 1r llarg arriba fins just sota del sostre.


Preparant els rappels, cada cop q recuperem la corda és un alleugement

Arribada al refu i l'Antonio (guarda) q el dia anterior no donava gaire crèdit a la logística de l'activitat, ens convida a un  reconfortant sopar, gràcies crak!!!! entre els 3 amb prou feines em begut 1l de líquid...

Activitat del tot recomanable!

Tal i com podeu veure aquesta hivernal va tenir condicions primaverals a 3000m...

ARRAMPICATA DIVERTINDOSI!!!!

Riki

A la gàrgola amb el Pic Maleït al fons




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...