dijous, 28 de gener del 2010

Btt per l'Anoia. Igualada - Sant Martí de Tous

L'itinerari que he fet avui es divideix clarament en dues parts. La primera és anar d'Igualada fins al poble de Tous, i la segons, fer una volta pels voltants d'aquest poble.

Durant aquest primer tram es deixa La Tossa de Montbui  a la nostra esquerra, i anem passant per diverses masies més o menys grans, Can Prim, Cal Nieló, i alguns més, fins que arribem al Coll Vic, i ja tot baixa fins a Tous.



A Tous m'esperava el Sergi, que, ni ahir va pujar a la Tossa Plana de Lles, ni avui ja havia fet quasi 400mts. de desnivell. És a dir, fresc, i amb ganes de mostrar-me la seva ruta d'entrenament habitual.
O sigui que, després d'un petit avituallament, sortim de Tous direcció la Muntanya de la Perera, fins a la carena, que seguim cap al sud paral·lela a la de la Tossa de Montbui.

                          

La veritat és que el paissatge no varia massa: boscos de pins alternats amb prats i masies, destacant Ca l'Amigó, la Torre de l'Aubareda i Cal Menjapalla.
Fem via encara direcció l'Ermita de la Mare de Déu de la Roqueta, però ja no hi arribem, perquè hi ha gana i jo ja no puc dir ni fava.

                          

Per sort, després de dinar, em tornen cap a casa en cotxe,....



dimecres, 27 de gener del 2010

Esquí a la Cerdanya. Tossa Plana de Lles

Bufffff, dimarts horribilis !!! No vau veure el 6o minuts de C33 ? Primer reportatge: explotació infantil a la India, amb les empreses importadores europees mirant cap a l'altre banda. Segon reportatge per si no n'havieu tingut prou: efectes de l'agent taronja, encara avui, sobre la població del Vietnam. Déu n'hi do. Si a tot això li sumes el mal rotllo d'Ascó i els seus descerebrats regidors, i novament, l'excel·lent post de Té la mà.,....va costar païr el sopar, i no hem dormit gaire bé,...passem pàgina i disfrutem tant com poguem, que són dos dies i aquest món no acaba d'anar del tot bé.

Avui dimecres la idea era arribar-nos fins a Andorra, on sembla ser que hi ha millor neu i més bones condicions, però a les 9 de matí, quan passàvem per Porté, la nevada era més o menys intensa, i ja hi havia cartells que indicaven la obligació de posar cadenes. El meteocat ens l'ha fotuda de nou.
De manera que, un cop més, cop de volant d'última hora i a buscar una alternativa per no perdre el dia (i els diners del túnel).
És aleshores que he pensat en el bloc del Gaston i la seva darrera piulada, la de la Tossa Plana de Lles.



Durant tot el matí, el dia s'ha mantingut tapadot, amb alguns flocs de neu dispersos per aquí i per allà.
Hem seguit l'itinerari que recomana ell, és a dir, pujar per l'estany d'Orri, i baixar per la banda del refugi.
          
                            

Nosaltres no hem arribat al cim, ja que se'ns feia tard, el dia no acompanyava massa, i el descens de la part superior tampoc no es preveia massa interessant, ens hem quedat a uns 150 mts.

                                       

Pel que fa a l'estat de la neu, acceptable fora del bosc, però dificilíssima més avall, crostapesadatovahumidaidesagradable. Un cop al refugi del Pradell, per les pistes fins al cotxe.



directe246.jpg

Vinyeta copiada d'aquí.



diumenge, 24 de gener del 2010

BTT per l'Anoia. Igualada - Sant Pau de la Guàrdia - Igualada

Tornem a buscar alguna ruta circular, per no haver de tocar el cotxe, aquest cop per visitar la zona est de la comarca. Són uns 30 km. amb un desnivell acumulat de 650 mts.



La pujada cap a Sant Pau, així que sortim de la Conca, la fem per una zona  de bosc frondós,  bàsicament de pins, que no deixem fins a trobar el plà, tocant al Bages on, a part de masies escampades per aquí i per allà, hi ha vegetació diversa, jove, recuperant-se de no sé quin incendi.



Un cop passada l'urbanització de Montserrat Park, que sembla més aviat una gossera, el paissatge torna a millorar, i baixem cap a Castellolí per un bosc que combina el pi amb l'alzina.
Poc abans d'arribar a Castellolí hi ha el desviament per anar cap a La Pobla de Claramunt. Suposo que el camí deu ser més bonic que el recorregut que hem fet nosaltres, que no val la pena, ja que va tota l'estona per carreteres asfaltades paral·leles a l'autovia.




http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?&id=260722



Aprofito aquest post per recomanar-vos el que ha fet avui mateix Té la mà Maria.

divendres, 22 de gener del 2010

Serra del Cadí. Canal Geno i Variant Est de l'Ordiguer

Escalar al Cadí és, per a mi, com escalar a Montserrat o a Montrebei. Són indrets molt particulars, on he passat moltes i moltes hores de la meva vida. He fet un munt de vies, a l'estiu, a l'hivern, sol, acompanyat, del dret i del revés.
Ara feia unes quantes temporades que no hi pujava, i a la que n'he tingut l'oportunitat, no l'he deixada escapar.

Segons la guia del Jaume Matas, la Sànchez Sicart va ser la primera via que es va obrir a la paret nord de la Roca Punxeguda, la tardor de 1972. Amb la Sílvia i l'Arnau voliem pujar-hi, entrant pels dos primers llargs de la Teixonera. El segon, des de la distància, es veu més o menys format, però al primer encara li queden unes quantes nevades i uns quants canvis de temperatura.
De manera que hem hagut de fer un canvi de plans d'última hora, i ens hem decidit per la Geno, això sí, amb horari "friki", ja que eren quarts d'una quan encara no estàvem ni encordats.

 

La Sílvia sortint del primer ressalt, comú amb l'Àliga, que encara es pot pujar amb els piolets, però que com no se'l tracti amb molta delicadesa aquest cap de setmana, no arriba al dilluns.



Primer tram de la Geno, "disfrutón", però també al límit.



Tram central de la Geno, que ara ja té la traça feta



Entre pitos i flautes, una mica més i se'ns fa de nit baixant.

L'endemà, ja només amb la Sílvia, vam escollir la Variant Est de la Canal de l'Ordiguer.
Jo ja l'havia escalat fa molts anys, però sense res de gel, superant el bloc "guarrejant" amb friends i fisurers. Ara sabíem del cert que hi ha la planxa de gel per l'esquerra, i que es passa més o menys bé. Doncs endavant, que el gel al Cadí és molt efímer.




La Sílvia sortint del bloc empotrat, igual que el primer ressalt de l'Àliga, té molt poc gruix, i si volem que duri, s'ha d'escalar molt fi.











És el Cadí la serralada enorme
ciclòpic mur en forma de muntanya
que serva el terraplè de la Cerdanya
per on el Segre va enfrondint son llit.

Del poema Canigó de J.Verdaguer


Cesc.

dimarts, 19 de gener del 2010

Retoc fotogràfic abans del photoshop

Ja ho veieu, ens van començar a enganyar així que la tecnologia els ho va permetre:








Militars de la Confederació durant la Guerra Civil d'E.E.U.U., el 1865






La foto superior, original, mostra Lenin animant les tropes abans de sortir cap al front de Polònia, amb Trotski arrepenjat a la tarima. Pel que sembla, Trotski no els agradava, i el van "eliminar".







Aquí tenim Hitler, Goebbels, i uns amics.









Goebbels no quedava bé a la foto, i el van "substituir" per una boirina fantasmagòrica. Foto de l'any 1937








Trobat aquí. On a més, podreu trobar altres enllaços explicant com ho feien.

divendres, 15 de gener del 2010

BTT per l'Anoia. Igualada - Espelt - Jorba - Ca l'Estruch - Igualada


Un altre cop sobre la bici, aquest cop fem a l'inrevés una altra proposta del wikiloc, que per cert, és tot un descobriment.
Crec que, encara que hagi estat per casualitat, fer-la en sentit contrari al que marca la ruta, és més encertat, ja que la primera part, la que va d'Igualada a Jorba, pel meu gust no és tant bonica com la segona. A més, pots agafar forces amb una pasta al forn de Jorba per afrontar la forta pujada que ve a continuació.










Cesc.


dimecres, 13 de gener del 2010

Esquí al Prepirineu. Serra de Port del Comte


...o com aprofitar una finestra de bon temps entre front i front.

I així és com ens hem decidit per un projecte no massa ambiciós, però amb la meteo que donaven, segur. I hem recollit la proposta d'aquí. Només dos comentaris, que la carena entre el Vulturó i el Tossal d'Estivella està tan castigada per les ventades, que és pràcticament impracticable amb els esquís, i que amb la tonteria d'anar ara cap aquí i ara cap allà, es fan més de 900 mts. de desnivell.














Cesc


dilluns, 11 de gener del 2010

BTT per l'Anoia. Puig Aguilera

Com diuen a Espanya, "al mal tiempo buena cara". I és que avui tocava esquiar, però resulta que a les 6 del matí a Igualada estava nevant, i com que ni tenim cadenes pel cotxe, ni marge de temps per arriscar-nos a res, hem hagut de fer un canvi de plans ràpid i improvisat:














Cesc.

divendres, 8 de gener del 2010

Tori Amos. Neva neu, avui tampoc no escalem




"Winter"



Snow can wait

I forgot my mittens
Wipe my nose
Get my new boots on
I get a little warm in my heart
When I think of winter
I put my hand in my father's glove
I run off
Where the drifts get deeper
Sleeping beauty trips me with a frown
I hear a voice
"Your must learn to stand up for yourself
Cause I can't always be around"
He says
When you gonna make up your mind
When you gonna love you as much as I do
When you gonna make up your mind
Cause things are gonna change so fast
All the white horses are still in bed
I tell you that I'll always want you near
You say that things change my dear

Boys get discovered as winter melts
Flowers competing for the sun
Years go by and I'm here still waiting Withering where some snowman was
Mirror mirror where's the crystal palace
But I only can see myself
Skating around the truth who I am
But I know dad the ice is getting thin

When you gonna make up your mind
When you gonna love you as much as I do
When you gonna make up your mind
Cause things are gonna change so fast
All the white horses are still in bed
I tell you that I'll always want you near
You say that things change my dear

Hair is grey
And the fires are burning
So many dreams
On the shelf
You say I wanted you to be proud of me
I always wanted that myself

He says
When you gonna make up your mind
When you gonna love you as much as I do
When you gonna make up your mind
Cause things are gonna change so fast
All the white horses have gone ahead
I tell you that I'll always want you near
You say that things change
My dear

dimarts, 5 de gener del 2010

Adéu Lhasa!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...